Hozzávalók:
- 275 g liszt
- 250 g vaj
- 50 g cukor
- 3 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojésfehérje
- 250 g porcukor
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- pár csepp citromlé
- piros ribizli vagy málna, eper lekvár
1. Először a vajat és a cokrot kikeverjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, gyúrjuk össze és átlátszó fóliába csomagoljuk, tegyük hideg helyre legalább 30 percre.
2. A tojásfehérjéket kevés citromlével verjük fel robotgéppel és több részben adjuk hozzá a porcukrot és étkezési keményítőt. Addig verjük, míg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
3. Lisztes felületen 3mm vastagra nyújtsuk ki a tésztát és egy virágformával szaggassuk ki. Két tepibe tegyünk sütőpapírt és sorakoztassuk egymás mellé a virágkorongokat. Előmelegített sütőben 160 fokon kb.10 percig sütjük.
4. A habot töltsük csillagcsőrű habzsákba. Az elősütött korongokra nyomjunk pöttyöket (nálam 6 szirmú virágminta, minden sziromra egy-egy pötty). Tegyük vissza a sütőbe, 140 fokon kb. 10 percig szárítjuk a habot.
5. A lekvárt felmelegítjük és a kihűlt sütik közepét megtöltjük. Amikor teljesen kihűlt a lekvár és meszáradt, tegyük egy zárható dobozba. 2-3 hétig is eláll, de nem hiszem, hogy addig marad belőle.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen