Frissen lereszelve egy finom öntettel kitűnő saláta, de levesként is nagyon finom télen melegen, nyáron pedig hidegen fogyasztva. Levesként sok variációja létezik. Egy adag 198 kcal tartalmaz!
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g friss cékla
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 150 g burgonya ( 1 nagyobb burgonya)
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 1 liter alaplé-zöldség ( vagy bouillon)
- 1 dl tejszín
- 4 kávéskanál tejfölös vagy ecetes torma ( csípős)
Elkészítése:
1. A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A céklát és a burgonyát is megtisztítjuk és egyforma apró kockára vágjuk. Az olajon 5 percig pároljuk a céklát és a burgonyát.
2. Felöntjük a zöldségalaplével és 30 percig puhára főzzük.
3. Botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk.
4. Hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk még egyszer.
5. Tálaláskor minden tányér levesre teszünk egy kávéskanál tejfölös tormát és meghintjük petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen