Translate

Dienstag, 17. Januar 2017

Sárgaborsó krémleves, csupa egészség - ahogy én készítem, vegetariánus

A sárgaborsót a világ legegészségesebb ételei közé sorolja a World`s Healthiest Foods nevű alapítvány. Ugyanis ez a hüvelyes zöldség kedvező arányban tartalmazza a létfontoságú anyagokat. Ezek az értékes tápanyagok mindig megtalálhatók benne, így nem csak télen, hanem egész évben fontos lenne a fogyasztása. Egy csészényi sárgaborsó már fedezni tudja a napi szükségletet több tápanyagból. Ezen kívül olcsón be lehet szerezni. A sárgaborsó képes szabályozni a vérnyomást és koleszterinszintet, a vércukorszintet sem emeli meg. Kiváló a rosttartalma, ezenkívül nagy B1- és B2-vitaminforrás, jócskán tartalmaz pantotén savat, biotint, folsavat, E- vitamint és több nélkülözhetetlen ásványi sót is.
A főzéshez mindössze 20-25 perc szükséges, főzés közben azonban szétesik, szétfő. Nagyon ízletes lehet különféle fűszerek hozzáadásával.
Hozzávalók:
  • 250 g sárgaborsó
  • 1 közepes nagyságú vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépe
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 1 evőkanál őrölt, édes pirospaprika
  • 1 evőkanál őrölt csípős pirospaprika
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
Elkészítése:

1. A kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a sárgarépa kockákat és az őrölt paprikákat.
2. A sárgaborsót hideg vízben megmossuk és leszűrjük, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a hagymához és sárgarépához. Felöntjük az alaplével (bouillon). Felforraljuk és lassú tűzön 25-30 percig főzzük puhára.
3. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk és egy botmixerrel homogén állagúvá pürésítjük. Ha szükséges adjunk még hozzá vizet. Tegyük vissza a tűzre és forraljuk ismét fel.
4. Tálaláskor minden tányér leveshez adjunk egy kanálnyi tejfölt. Szórjuk meg vagdalt petrezselyemzölddel.



                                                 Jó étvágyat!




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen