A főzéshez mindössze 20-25 perc szükséges, főzés közben azonban szétesik, szétfő. Nagyon ízletes lehet különféle fűszerek hozzáadásával.
Hozzávalók:
- 250 g sárgaborsó
- 1 közepes nagyságú vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépe
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 liter zöldség alaplé
- 1 evőkanál őrölt, édes pirospaprika
- 1 evőkanál őrölt csípős pirospaprika
- só, bors
- 2 dl tejföl
1. A kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a sárgarépa kockákat és az őrölt paprikákat.
2. A sárgaborsót hideg vízben megmossuk és leszűrjük, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a hagymához és sárgarépához. Felöntjük az alaplével (bouillon). Felforraljuk és lassú tűzön 25-30 percig főzzük puhára.
3. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk és egy botmixerrel homogén állagúvá pürésítjük. Ha szükséges adjunk még hozzá vizet. Tegyük vissza a tűzre és forraljuk ismét fel.
4. Tálaláskor minden tányér leveshez adjunk egy kanálnyi tejfölt. Szórjuk meg vagdalt petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen