Translate

Dienstag, 3. Januar 2017

Sonkás-sajtos levelestészta süti - gyors, pikáns apèro

Ha csak fél órányi időnk van a sütésre és hirtelen vendégek érkeznek, vagy ha a családnak szeretnénk kedveskedni valami különlegeséggel ebédre vagy vacsorára, vagy ajándékként szeretnénk meglepni vele valakit, ez a megfelelő sós süti. Kiváló születésnapi, szilveszteri vagy más alkalmi apèro. Gyors, mutatós és nagyon finom. Elkészítése nem okoz fejfájást, és minden hozzávaló megtalálható a hűtőben.
Én egy tekercs készre nyújtott friss leveles tésztát használtam hozzá, de megfelelő a fagyasztott tészta is, akkor azonban figyelembe kell venni a tészta kiolvasztási idejét.
Hozzávalók:
  • 500 g leveles tészta
  • 1 tojás
  • 100 g reszelt sajt / nálam Gruyères sajt ( esetleg Gouda vagy Edamer sajt)
  • 100 g hajszál vékonyra szeletelt sonka (esetleg vékony gépsonka szeletek)
Elkészítése:
1. A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a tojással, melyet egy villával kissé felvertünk. A tészta széleit 1cm széleségben szabadon hagyunk.
2. Megszórjuk reszelt sajttal.
3. Betakarjuk vékony sonka szeletekkel (gépsonkaszeletekkel). A tésztát mind két oldalról szorosan föltekerjük, pillangószerű "duplakolbász" alakúra. Fóliába csomagolva 30 percig hűtőben hagyjuk.
4. A hűtőből kivéve éles késsel 1 cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, kb 1-2 ujjnyi távolságra egymástól.
5. Előmelegített sütőben 225 fokon 6-8 percig pirosra sütjük, majd kivesszük a sütőből és egy sütőlapáttal megfordítjuk őket. Visszategyük a sütőbe és még kb. 3-5 percig készre sütjük. 

                                          Jó étvágyat!
 



  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen