Elkészítéséhez kb. 50 percre van szükség.
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g penne tészta
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy vagy 2 kisebb friss piros paprika
- 1 nagy vagy 2 kisebb zöld paprika
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 friss paradicsom
- 500 g darált sertés vagy marhahús
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 dl vörös bor
- 250 g darabos paradicsom konzerv
- 150 g sajt ( pl. trappista)
- 2 dl tejföl
- só, bors
- egy csokor friss oregánó ( esetleg 1 kanál szárított oregánó)
1. A penne tésztát szokásos módon forrásban levő, sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, ne főzzük túl puhára. A tésztáról öntsük le a vizet, csepegtessük le és keverjük el egy evőkanál olívaolajjal.
2. A zöldségfélét tisztítsuk, mossuk meg és vágjuk apró kockára. A fokhagymát és vöröshagymát is kockázzuk fel. A paradicsomot is mossuk meg és szeleteljük fel vékony szeletekre. A friss oregánót mossuk meg, majd konyhapapírral szárítsuk meg és vágjuk apróra.
3. A serpenyőbe tegyünk 2 evőkanál olívaolajt és adjuk hozzá a zöldséget. Rövid ideig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.
2 evőkanál olívaolajt tegyünk egy lábosba, adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és a 2 evőkanál sűrített paradicsomot, majd a darált húst. Öntsük fel a vörös borral. 10 percig lassú tűzön főzzük, amíg a folyadék majdnem teljesen elpárolog a húsról. Adjuk hozzá a darabos paradicsomot a konzervből és a friss oregánó felét (esetleg szórjuk meg szárított oregánóval). Sózzuk, borsozzuk.
4. Egy magasabb falú tepsit olajozzunk meg. Tegyük az aljára a tészta felét, majd a zöldség felét és a húsos mártás felét. Az egészet ismételjük meg még egyszer: tészta, zöldség, húsos mártás és végül rakjuk rá a vékony friss paradicsom szeleteket. A tejfölt sózzuk és borsozzuk és simítsuk rá, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Tegyük előmelegített sütőbe 200 fokon, légkeverős sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt süssük.
Tálalás előtt szórjuk meg a maradék apróra vágott oregánóval ( esetleg petrezselyemzölddel).
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen