Translate

Sonntag, 15. Januar 2017

Könnyű citromos cake, citromos öntettel - nagyon finom, részletes leírás, sok képpel

Kedvenc süteményünk, mert könnyű, frissítő, egyszerűen nem lehet megunni. Ráadásul kevés munka van vele. Több változata is van, a kedvenc citromos mellett, rendszeresen sütöm az almásat, melynek receptjét megtaláljátok itt a blogban 2016. októberi receptek között. Azonkívül a csokis, diós, gyümölcsös stb. változatai is fantasztikusak.
A hozzávalókat szinte mindet megtaláljuk a konyhában, szerintem pénztárca-barát sütemény.
180 fokon sütjük 50-60 percig.

Hozzávalók:
  • 250 g puha vaj
  • 250 g porcukor
  • 2 citrom
  • néhány csepp citrom-aróma
  • 5 közepes nagyságú tojás
  • csipet só
  • 200 g liszt
  • 50 g étkezési keményítő
  • 2 kávéskanál sütőpor
Az öntethez:
  • 1 dl citromlé
  • 100 g porcukor
A citrommázhoz:
  • 100 gr porcukor
  • 2-3 evőkanál citromlé
Elkészítése:

1. A cake formát kibéleljük sütőpapírral és a sütőt kapcsoljuk 180 fokra.
2. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral és egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Addig kevergessük, amíg a massza egészen világos színű lesz. Adjuk hozzá a sót, a citromok reszelt héját, a citrom aromát. A lisztet keverjük el a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd szitáljuk a masszába és jól keverjük össze. A tésztát öntsük a cake formába és egy megvajazott késsel, a középen vágjunk a tésztába kb 0,5 - 1 cm mélyen. Ez lesz majd a tipikus cake kinézése.
Tegyük a sütőbe és 50-60 percig sütjük. Ajánlatos tűpróbát végezni.
3. Amíg sül a cake készítsük el a szirupot. A megmaradt 2 citromnak facsarjuk ki a levet és a porcukorral addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A kisült süteményt szurkáljuk meg több helyen és öntsük le a sziruppal és hagyjuk kissé kihülni a formában.
4. A citrommázhoz szükségünk van annyi citromlére, hogy a porcukrot simára keverjük vele. Vegyük ki a caket a formából és tegyük egy tálcára. A sűrű mázat öntsük a még langyos sütire.
A maradék cake sokáig eláll egy fóliába csomagolva, hideg helyen. Nagyon finom kávé, tea mellé.


                                              Jó étvágyat!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen