A hozzávalókat szinte mindet megtaláljuk a konyhában, szerintem pénztárca-barát sütemény.
180 fokon sütjük 50-60 percig.
Hozzávalók:
- 250 g puha vaj
- 250 g porcukor
- 2 citrom
- néhány csepp citrom-aróma
- 5 közepes nagyságú tojás
- csipet só
- 200 g liszt
- 50 g étkezési keményítő
- 2 kávéskanál sütőpor
Az öntethez:
- 1 dl citromlé
- 100 g porcukor
A citrommázhoz:
- 100 gr porcukor
- 2-3 evőkanál citromlé
Elkészítése:
1. A cake formát kibéleljük sütőpapírral és a sütőt kapcsoljuk 180 fokra.
2. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral és egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Addig kevergessük, amíg a massza egészen világos színű lesz. Adjuk hozzá a sót, a citromok reszelt héját, a citrom aromát. A lisztet keverjük el a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd szitáljuk a masszába és jól keverjük össze. A tésztát öntsük a cake formába és egy megvajazott késsel, a középen vágjunk a tésztába kb 0,5 - 1 cm mélyen. Ez lesz majd a tipikus cake kinézése.
Tegyük a sütőbe és 50-60 percig sütjük. Ajánlatos tűpróbát végezni.
3. Amíg sül a cake készítsük el a szirupot. A megmaradt 2 citromnak facsarjuk ki a levet és a porcukorral addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A kisült süteményt szurkáljuk meg több helyen és öntsük le a sziruppal és hagyjuk kissé kihülni a formában.
4. A citrommázhoz szükségünk van annyi citromlére, hogy a porcukrot simára keverjük vele. Vegyük ki a caket a formából és tegyük egy tálcára. A sűrű mázat öntsük a még langyos sütire.
A maradék cake sokáig eláll egy fóliába csomagolva, hideg helyen. Nagyon finom kávé, tea mellé.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen