Biztosan tudjátok ti is mennyire fel tudja dobni a kávét vagy a teát egy szelet citromos-, csokis-, vagy bármilyen finomabb cake. Mmmmm, mennyei. :)
Ehhez a sütihez szinte minden hozzávaló megtalálható a konyhában és gyorsan el is készíthető.
Próbáljátok ki ti is és kívánok hozzá vidám sütkérezést! :)
Hozzávalók:
30 x 10 cm cake sütő (esetleg püspökkenyér sütő)
- 200 g vaj
- 1 vaníliás cukor
- 120 g porcukor
- 2 citrom reszelt héja és leve
- csipetnyi só
- 4 tojás sárgája
- 4 tojás fehérje
- 80 g cukor
- 250 g liszt
- 1 kávés kanál sütőpor
- 100 g meghámozott és 1 cm alma kockák ( kb. egy alma)
A tetejére:
- 120 g alma meghámozva és negyedekre szelve ( kb. 2 alma)
- 2 evőkanál sárgabarack lekvár
- 40 ml almalé ( egy stampedli)
- 50 g porcukor
- 2 evőkanál zöldcitromlé
- vékony csíkokban zöldcitrom héja
Elkészítése:
1. Előkészítünk egy 10 x 30 cm cakeformát, kizsírozzuk és lisztezzük vagy kibéleljük sütőpapírral.
2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a légkeverős sütőt 140 fokra.
3. A vajat, a vaníliás cukrot, porcukrot, a sót, a citrom reszelt héját és levét robotgéppel habosra keverjük. Egyenként hozzá keverjük a 4 tojássárgáját.
A 4 tojásfehérjét keményre felverjük a 80 g cukorral és hozzáadjuk a masszához. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beleszitáljuk a keverékbe, hozzáadjuk az alma kockákat és összekeverjük. Belesimítjuk a cakeformába.
4. A meghámozott almanegyedeket hosszában késsel bevagdossuk, vigyázunk, ne vágjuk be túl mélyre és helyezzük a tészta tetejére. Kissé nyomjuk a tésztába, kb. az alma fele maradjon a tészta felett.
Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Glazúr:
1. A baracklekvárt ha szükséges törjük át egy szitán és keverjük össze az almalével, majd forraljuk fel. A sütőből kivett meleg cake-et kenjük meg ezzel a barack-almaíz mázzal. Ne nyomjuk túlságosan rá az ecsetet, hanem inkább simogassuk a tetejét. használjuk el az egész glazúrt.
2. A porcukrot keverjük el 2 evőkanál zöldcitromlével. Ezzel a finom mázzal vonjuk be a cake tetejét. Időközönként kicsit várjunk, amig kissé "megköt" a glazúr és folytassuk tovább a műveletet, amíg el nem fogy a citrommáz.
Végül szórjuk meg vékony zöldcitrom csíkokkal.
2. A porcukrot keverjük el 2 evőkanál zöldcitromlével. Ezzel a finom mázzal vonjuk be a cake tetejét. Időközönként kicsit várjunk, amig kissé "megköt" a glazúr és folytassuk tovább a műveletet, amíg el nem fogy a citrommáz.
Végül szórjuk meg vékony zöldcitrom csíkokkal.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen