Translate

Donnerstag, 13. Oktober 2016

Cupcakes sa malinama i čokoladni cupcakes sa toppingom od krem sira

Veoma su ukusni i praktični ove tortice / cupcakes. Od osnovne smese sam napravila dve vrste i na taj način zadovoljni su svi članovi porodice, oni koji više vole voćne, i oni koji obožavaju ukus čokolade. Potrebno je jedan dan ranije spremiti i preko noći ih ostaviti u frižideru. Moj savet je, pre služenja jedan sat ih izvaditi iz frižidera, ostaviti na sobnoj temperaturi da bi ukusi više došli do izražaja.
Za pripremanje je potrebno oko 30 minuta.
Potrebno za 12 komada:
  • 180 g brašna
  • 150 g šećera
  • 1 limun, izrendana kora
  • 1 kafena kašikica praška za pecivo
  • 2 prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 100 g butera
  • 1 dl mleka
  • 200 g malina  ili
---------------------------------------------------------------------------------
  • 50 g čokolade iseckane
  • 2 supene kašike kakao praha
Topping za cupcakes:
  • 100 g butera
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 svežeg krem sira
  • 50 g malina ili za čokoladni cupcakes umesto malina dodamo po želji istopljenu čokoladu.
Priprema:
1. Jaja, šećer, malo izrendane kore od dobro opranog limuna i so dobro umutimo. Dodamo istopljeni i ohladjeni maslac, brašno i prašak za pecivo i na kraju mleko. 
2. U ovu osnovnu smesu možemo dodati sveže ili smrznute jagode. Ako koristimo smrznute maline, ostavimo da se otkravi i kroz cetku ostavimo da se ocedi.
3. Želimo li cupcakes sa čokoladom, onda umesto malina dodamo u osnovnu smesu 2 kašike finog kakao praha (nikako čokolade u prahu!) i sitne komadiće čokolade.
4. U tepsiju za muffens / cupcakes postavimo papirne korpice. Ako nemate papirnih korpica dobro namažite udubljenja u tepsiji i pospite sa brašnom.
5. Podelite smesu i stavite tepsiju u unapred zagrejanu rernu. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Cupcakes ostavimo malo da se ohlade, zatim ih izvadimo iz tepsije. kada su skroz hladne, možemo ih ukrasiti po želji.

Topping sa malinom:
1. Maslac i šećer u prahu penasto umutimo.
2. Dodamo sveži krem sir. Pomešamo.
3. Maline propasiramo. Semenke odstranimo, kremastu malinu dodamo siru. Pomešamo i sipamo u špric za ukrašavanje. Špric sa toppingom ostavimo u frižideru oko 1-2 sata.
Umesto malina možemo dodati istopljenu čokoladu za čokoladni cupcakes. Postupak je isti kao sa malinom. Špric sa toppingom obavezno ostavimo u frižideru pre ukrašavanja.
4. Ukrasimo cupcakes i ostavimo ih u frižideru, najbolje jednu noć.
                                                        Prijatno!











Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen