Translate

Montag, 8. August 2016

Édeskáposztás csirke-könnyű nyári étel

Az egyik legfinomabb káposztás recept. A családom is imádja az íze miatt, azonkívül könnyen elkészíthető, könnyen emészthető, rengeteg vitamint tartalmaz és pénzbarát. A káposzta nagyon gazdag vitaminokban, különösen C vitaminban, de K- és B1- és E vitamint is tartalmaz. Béta-karotint is tartalmaz, amely antioxidáns és a daganatos megbetegedések megelőzésére valamint a látás javítására is nagy hatással van. Gazdag rostokban, kálciumban és vasat is tartalmaz. Gyomorbántalmakra és gyomorbetegségek megelőzésére kitűnő, azonkívül a bélrendszer, mell és petefészek daganatos megbetegedésének megelőzésére is ajánlott. Egyes kutatások szerint a rákos megbetegedést is képes gyógyítani. Kalóriaszegény élelmiszer, kitűnő diéta.
A paradicsommal, répával és a többi zöldséggel együtt ez a finom nyári egytálétel valódi vitaminbomba kevés kalóriával. Próbáljátok ki ti is ezt a receptet!
Hozzávalók 4 személyre:
  • 500 g krumpli
  • 300 g sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fehérkáposzta (500 g)
  • 4 paradicsom
  • 2 szál zeller
  • 1 csirke
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 1/2 liter levesalap
  • kevés cukor
  • citromlé
Így készítsük:
1. A krumplit, sárgarépát, hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk. A káposztát csíkokra, a paradicsomot kockára vágjuk. A zeller szárat vékony szeletekre vágjuk. 
2. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és a bőrt lehúzzuk róla, így nemcsak a zsír nagy részétől szabadulunk meg, hanem azt is lehetővé tesszük, hogy a finom zöldségízek és fűszerek jobban átjárják a húst. Feldaraboljuk a csirkét és az olajon aranysárgára süssük. Sózzuk és borsozzuk és kiszedjük az olajból.
3. A hagymát az olajra tegyük, pároljuk és hozzáadjuk a zellert, a répát, majd a káposztát. Ezután tegyük bele a krumplit és a paradicsomot és öntsük fel a levesalappal, sózzuk és borsozzuk.
Helyezzük rá a csirkehúst, fedjük le egy fedővel és lassú tűzön pároljuk kb. 30 percig. 
Időnként rázogassuk meg az edényt vagy óvatossan kavarjuk meg és ha kell öntsünk hozzá vízet. Ízlés szerint citromlével és kevés cukorral ízesítsük.
Fehérkenyérrel tálaljuk.



Jó étvágyat!



 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen