A paradicsommal, répával és a többi zöldséggel együtt ez a finom nyári egytálétel valódi vitaminbomba kevés kalóriával. Próbáljátok ki ti is ezt a receptet!
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g krumpli
- 300 g sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 fej fehérkáposzta (500 g)
- 4 paradicsom
- 2 szál zeller
- 1 csirke
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
- 1/2 liter levesalap
- kevés cukor
- citromlé
1. A krumplit, sárgarépát, hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk. A káposztát csíkokra, a paradicsomot kockára vágjuk. A zeller szárat vékony szeletekre vágjuk.
2. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és a bőrt lehúzzuk róla, így nemcsak a zsír nagy részétől szabadulunk meg, hanem azt is lehetővé tesszük, hogy a finom zöldségízek és fűszerek jobban átjárják a húst. Feldaraboljuk a csirkét és az olajon aranysárgára süssük. Sózzuk és borsozzuk és kiszedjük az olajból.
3. A hagymát az olajra tegyük, pároljuk és hozzáadjuk a zellert, a répát, majd a káposztát. Ezután tegyük bele a krumplit és a paradicsomot és öntsük fel a levesalappal, sózzuk és borsozzuk.
Helyezzük rá a csirkehúst, fedjük le egy fedővel és lassú tűzön pároljuk kb. 30 percig.
Időnként rázogassuk meg az edényt vagy óvatossan kavarjuk meg és ha kell öntsünk hozzá vízet. Ízlés szerint citromlével és kevés cukorral ízesítsük.
Fehérkenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen