Translate

Freitag, 19. August 2016

Finom sárgarépa krémleves curryvel


Van aki szereti, de sokan nem kedvelik a sárgarépát a levesben. Több anyuka is panaszkodott, hogy nem eszi a gyerek a sárgarépát, mert olyan sárgarépa íze van!
Állítom, hogy ennek a sárgarépa krémlevesnek az íze istenien finom. Nagyon gyorsan elkészül, mindegy ebédre vagy vacsorára és az év minden szakában ugyanolyan finom, ízletes. A családom kedveli, ezért rendszeresen a terítékre kerül. Nem zsíros, nem lisztes, ezért diétázóknak is megfelel. Akik csípősen szeretik, chilit is adhatnak hozzá.  
Próbáljátok ki ti is a receptet, ízleni fog!
Hozzávaló 4 személyre:
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • 1 kg sárgarépa
  • 2 krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál curry ( édes vagy csípős ízlés szerint)
  • 1 pohár tejszín ( 1,5 dl)
  • 1 liter levesalap ( lehet víz és leveskocka)
Elkészítése kb. 30 perc:

A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára szeletelt sárgarépát, a felaprított fokhagymát és a kockára darabolt krumplit. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curry-port és lefedve kissé megpároljuk az egészet.
Felöntjük egy liter levesalappal és lassan főzzük puhára.
Amikor már megfőtt, levegyük a főzőlapról, hozzáadjuk a tejszínt és a botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű az állaga, annyi vízet adjunk hozzá, amíg a kívánt sűrűséget elérjük. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk.
Előmelegített tányérokban tálaljuk, friss kenyérrel vagy pirított kenyérkockákkal.






                                          Jó étvágyat!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen