Pored kupusa i paradajz, šargarepa su veoma zdrave, tako da sa pravom možemo ovo jednostavno letnje jelo nazvati pravom vitaminskom bombom. Probajte i vi!
Potrebno za 4 osobe:
- 500 g krompira
- 300 g šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica kupusa (500 g)
- 4 paradajza
- 2 štangle celera (stabiljke)
- 1 pile
- 2 kašike ulja
- so i biber
- 1/2 litar supe od kocke
- malo šećera
- malo limunovog soka
1. Očistimo krompir i šargarepu i isečemo na kocke. Luk očistimo i isečemo na sitne kocke, a stabiljke celera na oko 2 cm. Tanko isečemo kupus, paradajz na kocke.
2. Sa piletine skinemo kožu i tako oslobadjamo se velike količine masti, a meso će bolje upiti arome začina i zeleniša. Isečemo na komade i na vrelom ulju ispečemo meso da porumeni. Posolimo, pobiberimo i kada je meso dobilo zlatnu boju izvadimo iz ulja i ostavimo sa strane.
3. Ulju dodamo luk, zatim celer i šargarepu i sve zajedno dinstamo 2-3 minuta. Dodamo kupus i opet dinstamo 2-3 minuta, zatim dodamo krompir i paradajz. Dolijemo supu, posolimo i pobiberimo.
Poredjamo piletinu i poklopimo poklopcem.
Na laganoj vatri kuvamo oko 30 minuta, tek da ključa. S vremena na vreme oprezno pomešamo, ako je potrebno dolijemo malo vode. Po ukusu dodamo sok od limuna i malo šećera.
Služimo sa svežim belim hlebom.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen