Translate

Freitag, 19. August 2016

Fina kremčorba od šargarepe i curry

Ova izuzetno ukusna kremčorba od šargarepe, puna vitamina, veoma se jednostavno priprema, za svega 30 minuta. Ima dosta ljudi, koji ne vole šargarepu, ali ja garantujem da ovu čorbu mnogi od njih bi sa uživanjem pojeli. Šargarepa čorba se može pripremiti tokom cele godine, da li za ručak ili za večeru zavisi od raspoloženja. Veoma je zdrava, dijetalna i zbog toga je mogu jesti i oni, koji su na dijeti. Moji je svi vole i često je pripremam. Sadrži minimalnu količinu masti, bez brašna i sa prirodnim začinima se sprema. Ako volite ljuto možete dodati chili.
Isprobajte ovaj recept i želim vam puno radosti dok je budete pripremali!
Potrebno za 4 osobe:
  • 1 glavica crnog luka
  • maslinovo ulje
  • 1 kg šargarepe
  • 2 krompira (srednje veličine)
  • 2 čena belog luka
  • 1 kafena kašika slatkog curry-ja ( može i ljuti ko voli)
  • 1 čaša pavlake za kuvanje (1,5 dl)
  • 1 litar supe od povrća ( može voda i kocka za supu)
Priprema:

Luk isečemo na kockice i malo propržimo na ulju, dodamo kolutiće šargarepe, iseckani beli luk i kockice krompira. Posolimo, pobiberimo, dodamo curry-prah. Poklopimo i na laganoj vatri dinstamo nekoliko minuta.
Dodamo supu od povrća ili jednu kocku za supu od povrća i litru vode. Na tihoj vatri kuvamo.
Ne sme da se prekuva, samo da se malo omekša šargarepa i krompir. Skinemo sa vatre, dodamo pavlaku za kuvanje i sa štap mikserom izmiksamo. Ako je potrebno, dodamo malo vode da dobijemo željenu gustinu. Po potrebi dodamo soli i biber.
Supu serviramo u unapred zagrejane tanjire i služimo sa svežim hlebom ili sa preprženim krutonima. Za krutone isečemo tost hleb na jednake kockice i bez masnoće prepržimo.





  
                                          Prijatno!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen