40 perc alatt készültem el vele. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók x személyre:
egy 12-es muffinsütőbe:
- 12 vékony szelet sonkás szalonna
- 500 g burgonya
- 1 EK olaj
- 1 hagyma
- 225 g mélyhűtött spenót
- 2 nagyobb tojás (M)
- 125 g liszt
- 1 csomag száraz élesztő
- 1 mokkás kanál cukor
- 1 pohár tejföl (150 g)
- 100 g Appenzeller sajt vagy más kemény sajt
- só
- szerecsendió
- bors
- 1 pohár fűszeres tejföl (125 g)
- 250 g túró
- 2-3 EK tej
- só
- frissen őrölt tarka bors
- egy csipetnyi cukor
1. A borgonyát meghámozzuk, lereszeljük egy kis lyukú reszelőn és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni.
2. Az olajat egy lábasban felmelegítjük, a hagymát paró kockákra vágjuk és üvegesre pároljuk. A fagyos spenótot hozzáadjuk és néha megkavarjuk. Amikor megpárolódott a spenót is, egy botmixerrel egyenletes masszává keverjük, hagyjuk kihűlni.
3. A burgonyareszeléket kinyomkodjuk a kezünkkel, egy tálban jól kikavarjuk a 2 tojással.
4. A lisztet jól összekeverjük a szárazélestővel és felét hozzáadjuk a burgonyához, összekeverjük. Beletsszük a tejfőlt, a cukrot és a liszt másik felét. Jól összekeverjük. Letakarjuk és állni hagyjuk meleg helyen, amíg a tészta nem kezd el kicsit növekedni.
5. A muffin sűtő mindegyik rekeszét béleljük ki a vékony szalonna csíkokkal, szeletekkel.
6. A sajtot apró kockákra vágjuk. Amikor feljött a tészta, hozzáadjuk a spenótot, a sajtot és a fűszerekkel ízesítjük. Egy evőkanállal elosztjuk a tésztát, minden rekeszbe egyenlően. A megmaradt szalonnát tegyük a töltelékre.
Egy kicsit még hagyjuk állni, hogy kicsit megkeljen és aztán tegyük előmelegített sütőbe. Légkeverős sütőben 160 fokon kb. 40-45 percig sütjük.
7. A krémhez / mártáshoz, összekeverjük a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk, egy csipetnyi cukrot adunk még hozzá.
A meleg muffinokat a mártással szolgáljuk fel.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen