Le Gruyèrevel
Ma szeretném veletek megosztani ezt a könnyen elkészíthető spaghetti receptet. Hatvan perc elegendő, hogy elkészüljön ez a nagyszerűen fűszeres nyári ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g póréhagyma
- 250 g spaghetti
- só
- 200 g sárgarépa
- 300 g csiperke gomba
- 2 EK repceolaj
- bors
- 2 mokkás kanál ecetes zöldbors
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 125 g reszelt Le Gruyère sajt
Az ecetben eltett zöldbors kiváló a salátákra, zöldségekbe, sültekbe és mindez mellett elősegíti az emésztést, vérnyomáscsökkentő hatása van, vízhajtó, segíti a gyomorsav elválasztását, blokkolja a zsírsejtek kialakulását is. A keleti orvosok már évszázadok óta használják a gyulladásos betegségekre.
2. A póréhagymát megtisztítjuk, hosszában ketté vágjuk majd a két felet külön-külön jól megmossuk és ezután felszeleteljük apró csíkokra. A spaghettit lobogó sós vízbe dobjuk és "al dente" főzzük, azaz nem túl puhára. Az utolsó 3 percben beletesszük a póréhagyma szeleteket és együtt főzzük. Leszűrjük.
3. Egy húsvilla segítségével "fészkeket" tekerünk a spaghettiből és egy hőálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk. Ebből a mennyiségből, nálam 7 "fészek" lett. Egyet a tál közepére és hatot köré helyeztem. Minden "fészekbe" tettem a gombás-répás keverékből.
A tejet, a tojás egy habverővel habosra kevertem, kicsit megsóztam, megborsoztam és hozzáadtam a sajtreszeléket. A Le Gruyère kemény, lyukak nélküli jellegzetes ízű svájci sajt. A spaghetti fészkekre locsoltam az öntetet és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig aranybarnára sütöttem.
Próbáljátok ki ti is, nagyon finom.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen