Translate

Dienstag, 31. Mai 2016

Csirkemell pestoval

Csirkemell pestoval


 A franciák szerint az ételkészítés a legrégebbi művészet, hiszen Ádám éhesen született…Mai receptem a modern konyhaművészet jellegzetes példája, az ízek, az illatok harmóniája jellemzi. Laktató, ugyanakkor könnyen emészthető friss fűszerekkel és extra minőségű olívaolajjal készítettem. Akinek van kertje ajánlom, hogy ültessen be egy fűszeres részt, ha még nem tette meg. Kert híján pedig megteszi a terasz is, cserepekben nevelt fűszerekkel. Így mindig kéznél van a friss fűszer és pénzbe sem kerül.
Itt a recept, én négy személyre készítettem. Ajánlom nektek is, bátran próbáljátok ki. Ha valami nem érthető a receptben vagy a leírásban, nyugodtan kérdezzetek, igyekezni fogok rövid időn belül válaszolni.

Hozzávalók a pestohoz: 
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1 csomó bazsalikom 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g fenyőmag
  • 50 ml olívaolaj
  • 100 ml napraforgóolaj
  • 1 evőkanál limettalé (zöldcitrom)
  • 50 g reszelt parmezán
  • cayenne bors ( ami ugyan nem bors, hanem egyfajta chili paprika, az emberiség egyik legősibb gyógynönénye. Sok betegségre használják, megemlíteném, hogy tapasztalatok szerint 30 másodperc alatt képes megállítani a szívrohamot!)
Hozzávalók a húshoz:
  • 800 g csirkemell
  • bors 
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 2 paradicsom
  • 250 g mozzarella
Elkészítése:
Pesto: A fűszereket vágjuk össze, a fokhagymát is. A fenyőmagot vágjuk szintén össze és olaj nélkül kissé pörköljük meg. Az egészet keverjük össze az olajjal, a zöldcitrom levével és a parmezán sajttal. Botmixerrel, vagy tegyük turmixgépben vagy egy aprítógépbe, de vigyázzunk, hogy ne törjük túl apróra, ne legyen teljesen homogén az eredmény.Sózzuk, borsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Hús: A csirkemelleket sózzu, borsozzuk és az olajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát. 
Ha nem lehet azt a serpenyőt, amiben sütöttük, a sütőbe tenni, akkor rakjuk át a húst egy megfelelő edénybe. A pestoval bekenjük a húst és a sütőbe tegyük, kb. 25-30 percig.



5-6 perc elteltével, csökkentsük a hőt 180 fokra.
A mozzarellát és a paradicsomot szeljük fel és 10 perccel a sütés befejezése előtt tegyük a húsra a mozzarella-, majd a paradicsom szeleteket.  Tegyük vissza a sütőbe, a hőmérsékletet emeljük 200 fokra és az alsó melegítőket kapcsoljuk le, csak a felső dolgozzon. Ha a sajt és a paradicsom szeletek kissé megpirúltak, kivehetjük a sütőből.
Párolt sárgarápa-cukkini spaghettival tálaljuk, vagy más vajon párolt zöldséggel.













Jó étvágyat!






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen