Hozzávalók a tésztához:
- 50 g cukor
- csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja
- 100 g vaj
- 150 g liszt
- 8 kisebb alma / kb. 1000 g ( kisebb alma!)
- 1/4 liter tej
- 375 g tejszín
- 4 csapott kanál cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 2 tojássárgája
- 4 kanál forgácsolt mandula
1. A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat, ha szükséges adjunk hozzá egy kanál vízet. Gyúrjunk szép, sima tésztát. Tegyük egy átlátszó foliába és fél órára hagyjuk a hűtőszekrényben.
2. Ez idő alatt keverjük össze a tojássárgáját a pudingporral, adjunk hozzá 8 kanál tejet és kavarjuk ki. A maradék tejet, a tejszínnel és cukorral forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni.
3. Az almát meghámozzuk és kiemeljük a magházat.
4. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát megkenjük zsiradékkal, kissé meglisztezzük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és kibéleljük vele a torta formát. Az oldalára jól odanyomkodjuk a kezünkkel. Az almát egymás mellé a tésztára rakjuk (lásd a képen!), majd ráöntjük a pudingos masszát. Megszórjuk mandula forgáccsal. Előmelegített sütőben 180 illetve légkeverős sütőben 160 fokon körülbelül 60 percig sütjük.
A megmaradt 2 tojásfehérjéből kemény habot vertem (2 tojásfehérje és 6 kanál cukor). A sülés befejezése előtt 10 perccel, kivettem a tortát a sütőből és elosztottam a tetjén a habot. Visszatettem még 10 percre a sütőbe.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen