Sastojci za 4 osobe:
Za punjene grudi:
- 4 pilećih grudi bez kostiju i kože ( otprilike 150 g po komadu)
- 4 šnita šunke/stišnjene šunke
- 4 šnita "Emmantal" sira ili nekog drugog sira
- 2 jajeta
- brašno za paniranje
- prezle
- 1 limun
- čili-so,biber, oraščić, (čili-so je morska so i čili prah pomešano)
- ulje
- 800 g krompira
- 1/4 endivia salata (ako je manja, onda 1/2 salate)
- 1 manja glavica crnog luka
- 4-5 rotkvice
- 1 kafena kašikica Dijon-senfa
- 300 ml pileće supe (može i kocka za supe)
- 2-3 kašike sirćeta od belog vina
- 2 kašike ulja od olive
- čili-so, malo šećera
- 150-160 g svežeg krastavca
- 1 limun
- 1 kašikica djumbira iz tegle / ako nema, može svež djumbir
- 2 kuvana jajeta
- 200 g jogurta
- 2 kafene kašike kapra (nisko- kalorijski začin)
- 1 kašikica Dijon-senfa
- 3-4 grančice mirodjije
- čili-so
1. Operemo pileće grudi, osušimo sa kuhinjskim papirom i uzduž presečemo, ali ne skroz, nego da možemo otvoriti kao knjigu. Uzmemo jednu providnu foliju ili kesicu za zamrzivač, poprskamo sa malo ulja i izmedju dve folije ili u kesicu stavimo meso i malo izlupamo. Na meso stavimo šunku, pa sir. Zaklopimo meso, dobro pritisnemo. Nema potrebe staviti čačkalicu, neće se otvoriti.
Posolimo sa mešavinom čili i morske soli i pobiberimo.
Viljuškom malo umutimo jaja, dodamo izrendanu limunovu koru, mleveni orščić. Meso prvo uvaljamo u brašno, u jaja i na kraju u prezle. Pečemo na ulju na srednjoj vatri da meso dobije zlatno-žutu boju sa svih strana. Izvadimo na kuhinjski papir da se upije masnoća i dosolimo sa čili-soli.
2. Krompir dobro oprati i staviti u posoljenu vodu da se kuva.
Rotkvice očistimo i isečemo na tanke kolutove. Endivija salatu očistimo, operemo i ostavimo da se procedi od vode. Nožem isečemo na tanje rezance. Očistimo luk, isečemo na sitne kocke, stavimo u sud, dodamo oko 150 ml vode i izdinstamo da bude mekan. Kada je voda isparila, skinomo sa vatre.
Kuvani krompir koliko je moguće, još tople ogulimo, isečemo na kolutove i stavimo u jednu činiju.
Pileću supu stavimo da se podgreje, dodamo sirće i senf, dobro izmešamo. Začinimo sa čili-soli i sa malo šećera. U tu smesu dodamo jednu šaku krompira i sa štap mikserom izmiksamo.
Ovaj preliv postepeno dodamo krompiru, kad je krompir upio preliv, dodamo rotkvicu, ulje od olive, luk i endivija salatu. Polako pomešamo.
3. Krastavac operemo (ja sam slučajno ogulila, ali nema potrebe!), presečemo na pola i sa jednom kašikom izvadimo semenke. Krastavac isečemo na kockice veličine pola cm. Kuvajmo u slanoj vodi oko 1 minut. Ocedimo krastavac i stavimo ga u ledenu vodu oko jedan minut, zatim postimo da se dobro ocedi.
Mirodjiju operemo, osušimo listove i sitno iseckamo. Kuvana jaja isečemo na kocke. Kapare iseckamo koliko se može.
Jogurt pomešamo sa djumbirom iz tegle ili sa pola cm svežeg, izrendanom djumbirom i sa senfom. Dodamo kockice krastavca, jaja, mirodjiju, izrendanu koru od limuna i začinimo sa čili-soli.
Na unapred zagrejane tanjire stavimo salatu od krompira i endivije, meso i dodamo remouladu/ sos.
Recept je od veoma poznatog kuvara A. Schuhbeck, sa veoma malim izmenama.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen