Napravite i vi!
Sastav:
Za testo:
- 50 g šećera
- prstohvat soli
- pola sitno- izrendane limunove kore
- 100 g maslaca
- 150 g brašna
- 8 manjih jabuka/otprilike 1 kg (male jabuke!)
- 1/4 litra mleka
- 375 ml slatke pavlake
- 4 ravne kašike šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 2 žumanceta
- 4 kašika listića od badema / hoblani badem
1. Sve sastojke umesimo i ako je potrebno možemo dodati malo hladne vode, da bi doboli glatko testo. Uvijemo ga u providnu foliju i pola sata ostavimo u frižideru.
2. Dok je testo u frižideru napravimo preliv. Izmešamo žumanca sa sa praškom za puding, dodamo 8 kašika mleka i mešamo da ne stvaraju se grudvice. Ostatak mleka i slatku pavlaku zajedno sa šećerom stavimo da se ugreje. Kad je proključalo skinemo sa vatre, dodamo smesu sa pudingom i dobro izmešamo. Ostavimo da se malo ohladi.
3. Jabuke ogulimo i izvadimo sredinu/seme.
4. Uzmemo jedan okrugli kalup za torte prečnika oko 24 cm, nažemo sa maslacem/mašću, pospemo tanko sa brašnom. Razvijemo testo oklagijom i obložimo kalup (dole i sa strane). Jabuke poredjamo na dno (kao na slici kolažu), prelijemo preko masu od pudinga. Preko pospemo sa listićima badema.
Stavimo u unapred zagrejanu rernu na 180 stepeni ili u rerni sa ventilatorom na 160 stepeni. Oko 60 minuta pečemo.
Od dva belanceta sam napravila čvstu penu ( 2 belaneta ulupala sa 6 kašika šećera) i 10 minuta pre završetka pečenja, izvadila sam tortu iz rerne i stavila sam preko torte ružice. Vratila sam još desetak minuta u rernu.
Tortu ostavimo u kalupu da se ohladi.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen