Ez a leves rántás, habarás nélküli, a tejszín selymes aromát ad neki. 20 perc alatt elkészül a kalóriaszegény, ám mégis laktató leves. Próbáljátok ki ti is! :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 nagyobb, zsenge karalábé
- 2 közepes nagyságú hagyma
- 500 g burgonya
- 1 kanál olaj
- 1 kanál vaj
- 1 liter zöldségleves alap ( lehet leveskockából is)
- 100 ml tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, szerecsendió
1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apró kockára vágjuk. A burgonyát és kalarábét meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk.
2. Megmelegítjük az olajat és beltesszük a hagymát. Üvegesre dinszteljük és hozzáadjuk a burgonyát és karalábét. 2-3 percig dinszteljük.
3. Öntsük fel a levessel és kb. 20 percig lassan főzzük.
4. A levest vegyük le a tűzről és egy botmixerrel pürésítsük teljessen homogén átlagúvá. Adjuk hozzá a tejszínt és szükség szerint vízet.
5. A petrezselyem zöldet megmossuk, egy papírtörlővel megszárítjuk és apróra vágjuk. Kb. 3/4 részét adjuk a leveshez. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót ízlés szerint adjuk hozzá. Tegyük vissza a tűzre és a botmixerrel keverjük habosra. Nem kell újból felforralni a levest.
Előmelegített mély tányerokba szolgáljuk fel. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Ha pirított zsemlye/kenyérkockákat szórunk a levesre, még laktatóbb. Ezenkívül pirított szalonnakockával is megszórhatjuk a levest.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen