Translate

Sonntag, 3. Juli 2016

Karalábé krémleves

Már gyermekkoroban is nagyon szerettem a karalábét, nyersen, levesként vagy húsmellé, mindegy, egyszerűen imádom. Ez a zöldség egy igazi vitamin és ásványi anygok bányája. Magas C vitamin szintje, vas és magnézium tartalma kimagasló, ezért méregtelenítő hatása van. Kalóriában annál szegényebb, ennélfogva kiválló salaktalanító, zsírégető csodaétel. A levelei még gazdagabbak tápanyagban, ezért én a zsenge leveleket összevágva mindig a legvégén hozzáadom az ételhez.
Ez a leves rántás, habarás nélküli, a tejszín selymes aromát ad neki. 20  perc alatt elkészül a kalóriaszegény, ám mégis laktató leves. Próbáljátok ki ti is! :)

Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 nagyobb, zsenge  karalábé
  • 2 közepes nagyságú hagyma
  • 500 g burgonya
  • 1 kanál olaj
  • 1 kanál vaj
  • 1 liter zöldségleves alap ( lehet leveskockából is)
  • 100 ml tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, szerecsendió
Így készül:
1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apró kockára vágjuk. A burgonyát és kalarábét meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk.
2. Megmelegítjük az olajat és beltesszük a hagymát. Üvegesre dinszteljük és hozzáadjuk a burgonyát és karalábét. 2-3 percig dinszteljük.
3. Öntsük fel a levessel és kb. 20 percig lassan főzzük.
4. A levest vegyük le a tűzről és egy botmixerrel pürésítsük teljessen homogén átlagúvá. Adjuk hozzá a tejszínt és szükség szerint vízet.
5. A petrezselyem zöldet megmossuk, egy papírtörlővel megszárítjuk és apróra vágjuk. Kb. 3/4 részét adjuk a leveshez. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót ízlés szerint adjuk hozzá. Tegyük vissza a tűzre és a botmixerrel keverjük habosra. Nem kell újból felforralni a levest.
Előmelegített mély tányerokba szolgáljuk fel. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Ha pirított zsemlye/kenyérkockákat szórunk a levesre, még laktatóbb. Ezenkívül pirított szalonnakockával is megszórhatjuk a levest.



Jó étvágyat!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen