Translate

Sonntag, 17. Juli 2016

Osvežavajući krem od borovnice i ribizle za svega deset minuta


Da biste napravili ovaj izuzetno ukusan i jednostavan krem, potrebno vam je svega desetak minuta i sasvim malo sastojaka.
500 g krem sira umutite sa šećerom u prahu po želji i dodajte malo limunovog soka (ako imate). U tu smesu dodajte ulupani šlag od slatke pavlake po vašoj želji (ja sam dodala 200 ml). Stavite u svaku čašu po jednu kašiku ovog krema. Ostatak podelite na dva dela.
U jedan deo stavite po želji borovnice, a u drugi deo ribizle. Sa štap kikserom malo izgnječite voće, ostavite koju bobicu u celi.
Podelite u čaše prvo krem sa borovnicom, a preko krem sa ribizlom.
Ostavila sam malo borovnice i malo ribizle sa strane. Uzela sam 2-3 kašike žele (može i džem) od ribizle, dodalo malo limunovog soka/ narandže i zagrejala sa. Dobro sam izmešala, dodala voće i kad se ohladilo stavila sam preko krema.
Ostavimo u frićideru da se dobro ohladi.




Prijatno!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen