Orecciette Carbonara borsóval
Egy finom Pasta carbonara ebédre vagy vacsorára mindig sikerrel jár a családnál. Mai receptem azonban eltér a klasszikus carbonara recepttől, nem a megszokott módon készítettem, hanem sokkal egyszerűbben. És istenien finom!
Először is nem a megszokott spaghettival csináltam. A recept szerint Orecchiette (ejtsd:orekiette) tésztával kell készíteni, magyarul annyit jelent, hogy: fülecskék! Valóban úgy néz ki a kis kerek, félgömbölyű tészta, mint egy kis fül. Ez a tésztaféle az olaszországi Bari környékéről ered, de álltólag a franciaországi Provence környékéről szállították hajókkal a Bari-i kikötőbe még a 12. században.
Nekem nem volt itthon "orecciette" pasta, gondoltam megteszi a kagyló-tészta is, nagyságra majdnem egyformák. Elkészítése rendkivül egyszerű, mindössze 30 percet vesz igénybe ez a nagyszerű menü. Itt találhatjátok a képeket egy kollázsban, a készítés menetéről. Annyira ízletes, mintha egy olasz étteremben készítették volna. De azért be kell vallanom, kicsit megmagyarosítottam egy piros chillivel. Jó csípős lett tőle. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g orecciette tészta (megteszi a kis kagyló-tészta is)
- 500 g borsó ( én mélyhűtött borsót használtam)
- 130 g Panceta vékony szalonna szeletek
- 100 g parmezán sajt
- 6 tojás
- 1 fej hagyma
- 2 kanál olaj
- só és bors
1. A hagymát apró kockára vágjuk. A vékony szalonnacsíkokat 4-5 cm szeletekre vágjuk. A permezánt lereszeljük. A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és sózzuk, borsozzuk.
2. Enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát. Olaj nem kell a vízbe! A befejezés előtt 4 perccel beletesszük a borsót a tésztához. Leszűrjük a tésztát és borsót, egy kis főzőlét visszafogunk.
3. Az olajat megmelegítjük, beletsszük a szalonnát. Kissé megrirítjuk, hogy szép aranysárga színt kapjon. Hozzáadjuk a hagymát és együtt tovább pirítjuk. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a tésztát és a borsót. Felöntjük egy kis főzőlével és a tűzön összekeverjük.
4. Levesszük a tűzről. A tojás és sajt keverékkel meglocsoljuk, nagy mozdulattal kavarjuk össze. A tojásos masszának lágynak, krémesnek kell maradnia. Nem kell visszatenni a tűzre, nehogy a tojás túl süljön és kiváljon a sajttól. Ha szükséges adjunk még a főzővízből a tésztához. Sózzuk, borsozzuk és a maradék sajttal megszórjuk.
Jó ízű, laktató "turbo-ebéd". Egy porció 700 kcal tartalmaz.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen