Sastojci za 4 osobe
Pileće grudi:
- 4 pileće grudi
- 2 češnja belog luka
- 2 kašike ulja
- jedna grančica ruzmarina
- izrendana kora od jednog limuna i 3-4 kriške limunak
- so, biber
- 300 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka, srednje veličine
- sok od limuna
- 20 g maslaca
- 4 dl supe od povrća (4 dl tople vode i kocka za supu)
- 1 veza vlašca
- 125 g slatke pavlake za kuvanje
- so, biber
- 400 g tagliolin
Meso:
1. Operemo limun, obrišemo i izrendamo koru. Očistimo beli luk.
2. Pileće grudi operemo, obrišemo i posolimo, pobiberimo. Stavimo limunovu koru i stišnjeni beli luk sa obe strane.
3. Zagrejemo ulje, stavimo grančicu ruzmarina i kriške od limuna, zatim grudi i sa obe strane ispržimo da dobiju lepu crvenu boju. Smanjimo temperaturu i polako ostavimo da se peče oko 8-10 minuta.
Kod mene na slici 8 komada ima, jer sam pravila duplu količinu-za više osoba.
Sos od šampinjona:
1. Očistimo luk, isečemo na sitne kocke.
2. Očistimo i isečemo na sitne kocke 2/3 šampinjona.
3. Maslac ugrejemo, dodamo luk i malo dinstamo da postane staklast. Luk ne sme da porumeni. Dodamo na kocke iseckane šampinjone i malo zajedno dinstamo. Posolimo i malo pobiberimo. Dodamo 4 dl supe od povrća i kad provri, na laganoj vatri još 5 minuta kuvati.
4. Za to vreme, ostatak šampinjona iseći na tanke kriške i poprskati limunovim sokom.
5.Skinuti sos sa vatre i štap mikserom izmiksati.
6. Dodati u sos iseckane vlašce, kolutove šampinjona i slatku pavlaku. Ako je potrebno dosolimo, boberimo i vratimo na vatru. Par sekundi pre nego što provri, skinemo sos i možemo ga služiti.
Testeninu stavimo u posoljenu vodu, koja se kuva. Pazimo da ne bude suviše kuvana ( al dente!).
Pomoću jedne viljuške za meso poslužimo testeninu na prethodno zagrejane tanjire, preko stavimo sos od šampinjona i pored meso.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen