Translate

Donnerstag, 16. Juni 2016

Mentás borsó-zöldsaláta-krémleves

Ma egy igazi tavaszi-nyári levest főztem ebédre. Ez a leves a  kedvenceim közé tartozik, mert annyira frissítő hatása van és egyben egészséges is, igazi vitaminbomba. Többször készítek vacsorára is, nagyon könnyű, jó hatása van a gyomorra és kitűnő vacsora. 
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 hagyma
  • 1 szál friss újhagyma
  • 3 kanál vaj
  • 800 ml zöldségleves (víz+leveskocka)
  • 300 g zöldborsó vagy fagyasztott zöldborsó
  • 4 levél a fejes-zöldsalátából (2 zöld és fél maroknyi zsenge sárgás levél a saláta közepéből)
  • 1 kanál apróra vágott mentalevél
  • 100 g szalonna
  • 200 ml tejszín
  • 2-3 szelet toaszt vagy fehér kenyér
  •  frissen őrölt szerecsendió
  • só, bors,chillipor
Elkészítése kb. 30-40 perc:
1. A hagymát apró kockára vágjuk, a vajat egy edényben felolvasztjuk és a hagymát üvegesre pároljuk rajta. Ha fagyasztott borsónk van, hagyjuk kiengedni.
2. Az újhagymát srégen keskeny karikákra vágjuk.
3. A szalonnát kis kockákra daraboljuk.
4. Levelekre szedjük a salátát, 2 zöld levelet szétcsipkedünk. A saláta közepéből egy maroknyi halvány levelet vékony csíkokra vágunk. Ezeket a salátacsíkokat a tálaláskor a tányer aljára tegyük.
5. A zöldséglevest felmelegítjük és hozzáadjuk a borsót. 3-4 percig hagyjuk a forráspont alatt lassan főlni. A tejszínt és a zöld leveleket hozzáadjuk. Levegyük a tűzről és egy botmixerrel besűrítsük. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá némi chillit és szerecsendiót. A kenyérszeleteket kockákra szeljük (apró kockára) és zsír nélkül kicsit megpirítjuk minden oldalról. A mentaleveleket megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk. 
6. A világos salátacsíkokat az előmelegített tányerokba elosztjuk, rászórjuk az apróra vágott mentát. A levest mégegyszer a mixerrel habosra keverjük és a mentás salátacsíkokra kiszedjük a levest. A szalonna kockákat és a hagymakarikákat a levesre tegyük. Ha lemerül nem baj. A piritott kenyérkockával megszórjuk ízlés szerint.


Jó étvágyat!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen