Hozzávalók 4 személyre:
- 1 hagyma
- 1 szál friss újhagyma
- 3 kanál vaj
- 800 ml zöldségleves (víz+leveskocka)
- 300 g zöldborsó vagy fagyasztott zöldborsó
- 4 levél a fejes-zöldsalátából (2 zöld és fél maroknyi zsenge sárgás levél a saláta közepéből)
- 1 kanál apróra vágott mentalevél
- 100 g szalonna
- 200 ml tejszín
- 2-3 szelet toaszt vagy fehér kenyér
- frissen őrölt szerecsendió
- só, bors,chillipor
1. A hagymát apró kockára vágjuk, a vajat egy edényben felolvasztjuk és a hagymát üvegesre pároljuk rajta. Ha fagyasztott borsónk van, hagyjuk kiengedni.
2. Az újhagymát srégen keskeny karikákra vágjuk.
3. A szalonnát kis kockákra daraboljuk.
4. Levelekre szedjük a salátát, 2 zöld levelet szétcsipkedünk. A saláta közepéből egy maroknyi halvány levelet vékony csíkokra vágunk. Ezeket a salátacsíkokat a tálaláskor a tányer aljára tegyük.
5. A zöldséglevest felmelegítjük és hozzáadjuk a borsót. 3-4 percig hagyjuk a forráspont alatt lassan főlni. A tejszínt és a zöld leveleket hozzáadjuk. Levegyük a tűzről és egy botmixerrel besűrítsük. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá némi chillit és szerecsendiót. A kenyérszeleteket kockákra szeljük (apró kockára) és zsír nélkül kicsit megpirítjuk minden oldalról. A mentaleveleket megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
6. A világos salátacsíkokat az előmelegített tányerokba elosztjuk, rászórjuk az apróra vágott mentát. A levest mégegyszer a mixerrel habosra keverjük és a mentás salátacsíkokra kiszedjük a levest. A szalonna kockákat és a hagymakarikákat a levesre tegyük. Ha lemerül nem baj. A piritott kenyérkockával megszórjuk ízlés szerint.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen