Translate

Montag, 27. Juni 2016

Desert sa kajsijom-jagodom i malinom

Ovaj veoma jednostavan, ali ipak jako ukusan desert sam juče pravila i za pola sata sam sve završila. Imala sam kući oko pola kile jagoda, nešto malina i 6-7  kajsija i pola kile svežeg krem sira u frižideru, pa sam se odlučila za ovaj krem u čaši. Od ove količine sam napunila 8 čaša. Popodne smo probali i sve smo pojeli. :) Izvrstan je!

Sastojci:
  • 500 g svežeg krem sira
  • sok od limuna
  • 3 kašike šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • kajsija
  • malina
  • jagoda
  • šećer
1. Operemo kajsije i isečemo na sitne kocke. Dodamo šećera po ukusu (ja sam stavila na 5-6 kajsija oko 4 kašike šećera) i bez vode stavimo da se prokuva. Kajsija će pustiti malo safta. Oko 4 minuta ostavimo da polako vri. Skinemo i ostavimo da se hladi.
2. Jagode operemo, osušimo i isečemo na sitne kocke. Takodje dodamo po želji šećera i ostavimo da provri. 3-4 minuta treba da polako vri, skinemo sa vatre i ostavimo da se hladi.
3. Isti je postupak i sa malinama.
4. Sveži krem sir pomešamo sa šećerom, dodamo sok od limuna. Ulupamo slatku pavlaku i dodamo siru. Polako pomešamo.
5. U čašu stavimo oko 2-3 kašike sira, zatim sos od kajsija. Preko opet sir, pa sos od jagoda. Kad se malo stvrdne stavimo sos od malina. Ostavimo u frižideru da se dobro ohladi. Ja sam stavila pre ručka u frižider i popodne u 5 sati sam poslužila. 




Prijatno! 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen