Danas sam napravila ovaj desert sa jagodama kao iznenađenje mojim najdražima. Toliko je ukusan i osvežavajući desert, da smo sve pojeli posle popodnevne kafice. Od ove količine sam napunila 6 čaša, koje su od 3 dl, znači u svakoj je bilo sigurno 2 dl. Lako i brzo se sprema. Isprobajte i vi!
Sastojci
- 1 vanilin puding
- 5 dl mleka
- 300 g krem sira
- 100 g šećera
- 500 g jagoda
- 1 dl vode
- po ukusu šećer u jagode
- 1 kašikica želatin praha
- baby piškota
1. Skuvamo puding sa mlekom.
2. Kremsir izmešamo sa šećerom. Dodamo mu 3/4 još toplog pudinga i promešamo. Ostatak pudinga sipam u činijicu i ostavim. Kada bi dodali siru celu količinu pudinga, gubio bi se onaj osvežavajući ukus sira.
3. Jagode operemo, očistimo i presečemo na pola ili na četvrtine u zavisnosti od veličine. Dodamo joj vodu i po ukusu šećera i skuvamo kao kompot. Ostavimo malo da se kuva. Skinemo sa vatre i dodamo jednu kašikicu želatin praha, promešamo i vratimo na vatru još oko jedan minut. Malo treba da se ohladi.
4. Spremimo čaše. Prvo sipamo krem od pudinga i sira, zatim sos od jagoda i tako naizmenično. Gore treba da bude sos od jagoda. U svaku čašu sam stavila jednu baby piškotu. Ako čaše nisu duboke, dovoljno je jedna polovina od piškote. Zatim sam u svaku čašu stavila jednu jagodu i ukrasila listovima sveže mente.
5. Svaku čašu poklopimo sa alufolijom i stavimo ih u frižider da se ohlade. Posle 1-2 sata desert se može poslužiti. Ovaj desert je odličan i za one, koji su na dijeti iz bilo kojih razloga.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen