Translate

Dienstag, 14. Juni 2016

Desert sa jagodama i krem sirom

Sada treba iskoristiti mogućnost, dok na njivama još uvek ima veoma slatkih i što je najvažnije, zdravih jagoda. "Beri sam" je odlična akcija, jer pored zadovoljstava, da se beru samo najzdravije jagode, predstavlja uživanje za celu porodicu. Znamo koliko je ovo aromatično voće zdravo, jer pored vitamina, minerala i antioxidanata, pospešuje metabolizam, smanjuje holesterol itd. Jagoda osvežava kožu, zato je odlična i kao maska za kožu, čak čisti i zube.
Danas sam napravila ovaj desert sa jagodama kao iznenađenje mojim najdražima. Toliko je ukusan i osvežavajući desert, da smo sve pojeli posle popodnevne kafice. Od ove količine sam napunila 6 čaša, koje su od 3 dl, znači u svakoj je bilo sigurno 2 dl. Lako i brzo se sprema. Isprobajte i vi!

Sastojci 
  • 1 vanilin puding
  • 5 dl mleka
  • 300 g krem sira
  • 100 g šećera
  •  500 g jagoda
  • 1 dl vode
  • po ukusu šećer u jagode
  • 1 kašikica želatin praha
  • baby piškota
Pripremanje
1. Skuvamo puding sa mlekom.
2. Kremsir izmešamo sa šećerom. Dodamo mu 3/4 još toplog pudinga i promešamo. Ostatak pudinga sipam u činijicu i ostavim. Kada bi dodali siru celu količinu pudinga, gubio bi se onaj osvežavajući ukus sira.
3. Jagode operemo, očistimo i presečemo na pola ili na četvrtine u zavisnosti od veličine. Dodamo joj vodu i po ukusu šećera i skuvamo kao kompot. Ostavimo malo da se kuva. Skinemo sa vatre i dodamo jednu kašikicu želatin praha, promešamo i vratimo na vatru još oko jedan minut. Malo treba da se ohladi.
4. Spremimo čaše. Prvo sipamo krem od pudinga i sira, zatim sos od jagoda i tako naizmenično. Gore treba da bude sos od jagoda. U svaku čašu sam stavila jednu baby piškotu. Ako čaše nisu duboke, dovoljno je jedna polovina od piškote. Zatim sam u svaku čašu stavila jednu jagodu i ukrasila listovima sveže mente.
5. Svaku čašu poklopimo sa alufolijom i stavimo ih u frižider da se ohlade. Posle 1-2 sata desert se može poslužiti. Ovaj desert je odličan i za one, koji su na dijeti iz bilo kojih razloga.




Prijatno! 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen