Ova čorba je spremljena na jedan prirodan način, bez zaprške i zato je veoma zdrava, odgovara i onima, koji su na dijeti.
U mojoj porodici svi obožavamo ovu krem čorbu, veoma često je spremim. Ukus karfiola i curry su u odličnoj harmoniji.
Preporučujem svima!
Potrebno za 4 osobe:
- jedan lep veliki karfiol
- 2 glavice crnog luka (srednje veličine)
- 1 kašika maslaca
- 2 kafene kašikice curry
- 1.5 litar supe od povrća ( ja rastopim jednu kocku za supu u vodi)
- 100 g slatke pavlake ( ja koristim 25% za kuvanje)
- 100 g sira koji se topi (ne mora se staviti)
- so, biber, oraščici
Karfiol operemo, očistimo i cvet iskidamo na komade.
Luk isečemo na sitne kocke i stavimo na zagrejani maslac. Ne sme da izgori, zato stalno mešamo sa jednom varjačom. Dodamo curry i dalje par puta promešamo zajedno sa lukom.
Zatim dodamo karfiol, supu i slatku pavlaku. Posolimo.
Kad provri na laganoj vatri kuvamo oko 20 minuta. Tada dodamo sir, pobiberimo, dodamo samleveni-izrendani oraščić i ako je potrebno još soli. Štap mikserom piriramo. Po potrebi dodamo još malo vode. Ne sme biti retka.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen