Translate

Montag, 13. Juni 2016

Kremčorba od karfiola bez zaprške

Jedna fina čorba je balsam za želudac, da li za ručak ili za večeru. Da li ste znali da je karfiol superpovrće? Veoma je bogat vitaminima, mineralnim materijama i sadrži antioxidante, zato zaslužuje da se nadje svake nedelje na našoj trpezi. Istraživači tvrde da karfiol štiti od raka, poboljšava rad srca, sadrži sastojke protiv raznih upala, poboljšava metabolizam, detoksifikuje organizam, poboljšava uopšte zdravlje.
Ova čorba je spremljena na jedan prirodan način, bez zaprške i zato je veoma zdrava, odgovara i onima, koji su na dijeti.
U mojoj porodici svi obožavamo ovu krem čorbu, veoma često je spremim. Ukus karfiola i curry su u odličnoj harmoniji.
Preporučujem svima!
Potrebno za 4 osobe: 
  • jedan lep veliki karfiol
  • 2 glavice crnog luka (srednje veličine)
  • 1 kašika maslaca
  • 2 kafene kašikice curry
  • 1.5 litar supe od povrća ( ja rastopim jednu kocku za supu u vodi)
  • 100 g slatke pavlake ( ja koristim 25% za kuvanje)
  • 100 g sira koji se topi (ne mora se staviti)
  •  so, biber, oraščici
Priprema-potrebno je oko 20 minuta
Karfiol operemo, očistimo i cvet iskidamo na komade.
Luk isečemo na sitne kocke i stavimo na zagrejani maslac. Ne sme da izgori, zato stalno mešamo sa jednom varjačom. Dodamo curry i dalje par puta promešamo zajedno sa lukom.
Zatim dodamo karfiol, supu i slatku pavlaku. Posolimo.
Kad provri na laganoj vatri kuvamo oko 20 minuta. Tada dodamo sir, pobiberimo, dodamo samleveni-izrendani oraščić i ako je potrebno još soli. Štap mikserom piriramo. Po potrebi dodamo još malo vode. Ne sme biti retka.



 Prijatno!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen