Translate

Samstag, 11. Juni 2016

Eper túrótorta legfinomabb és legegyszerűbb

Tíz katicabogár a legfinomabb túrótortán Emma tizedik szülinapjára

Megünnepeltük Emmi szülinapját egy katicabogaras eper tortával, mely valóban annyira könnyű, frissítő, szinte olvad a szájban. Nagyon könnyű elkészíteni, de annál finomabb.
Kb. 45 perc kell az elkészítéséhez, 4 óra hűtéshez, azonkívül kell egy 26 cm átmérőjű tortaforma kb. 12 szelethez.

Hozzávalók
Piskóta: 
  • 2 tojás
  • 60 g cukor
  • 2 kávés kanál vanília cukor
  • csipet só
  • 1 kanál meleg víz
  • 70 g liszt
  • 50 g vaj (folyékony, kihülve)
Túrókrém:
  • 250 ml tejszín ( én állati eredetűt 35% zsírtartamút használok)
  • 500 g eper
  • 500 g krémes sovány túró
  • 3 kanál zöld citromlé
  • 1 vanília cukor
  • 6 levél zselatin 
  • 100 g cukor


 A cukrot, tojást, vanília cukrot, sót és a vízet mixerrel vízgőz felett sűrűre keverjük. Ezután egy hidegvizes edényben keverjük tovább, hogy kihüljön. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük lassan. Egy mozdulattal hozzáadjuk az olvadt vajat és óvatossan összekeverjük. Kibélelt tortaformában, előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Kivegyük a formából és rácson hagyjuk kihülni.
Túrókrém: 
1. A tortalapot ráhelyezzük egy torta tálcára és egy torta abronccsal körülvegyük. Az abroncs oldalához tegyünk átlátszó fóliát. A lapra ráhelyezzük az epret, hegyével felfelé. Félbevágott eperrel rakjuk körül az abroncs mentén.
2. A túrót a cukorral, vaníliás cukorral és a limette lével mixerrel kikavarjuk. 
3. A zselatin lapokat egyenként hideg vízben állni hagyjuk, a csomagoláson levő utasítás szerint.
4. A tejszínt verjük fel kemény habnak.
A zselatint csavarjuk ki a víztől, olvasszuk fel és állandóan kavargatva, kicsit hűtsük le. Adjunk hozzá 3-4 kanállal a túrókrémből. Jól kavarjuk ki, majd az egésszet forgassuk össze a túrókrémmel. Hagyjuk kicsit a hűtőben kihülni és mielőtt dermedni kezdene, szép lassan hozzákeverjük a tejszínhabot. 
5. A krémet ráöntjük az eperre, kicsit megmozgatjuk, megütögetjük, hogy a túrókrém és eper közül kinyomódjon a levegő.
6. Tegyük a tortát hűtőbe legalább 4 órára. Én egy éjszakára a hűtőben hagyom. 
Levegyük az abroncsot és eprből készített katicabogárral díszítjük. 
Katicabogár dísz:
Az epret félbe vágjuk. A fejet, én marcipánból formáltam és olvasztott csokiba mártottam. Az epren egy csíkot húztam és pöttyeket csináltam csokiból. Marcipán helyett lehet cukrot, vagy szedret is használni.
Istenien finom, próbáljátok ki ti is!





Jó étvágyat!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen