Potrebno za čikove za 4 osobe:
- 300 g brašna
- 3 jaja
- 1 kašikica soli
- 1,5 dl vode
- 200 g šampinjona
- 50 g slanine na kockice
- veza peršunovog lista
- 100 g gauda sir ili bilo koji drugi tvrdi sir
- 25 g maslaca
- čikovi
- so, biber i oraščić
1. Za čikove izmešamo brašno, jaja, so i vodu sa jednom varjačom i dobro izradimo, da testo bude sjajno i da se stvaraju mehuri. Pokrijemo ga jednom krpom i ostavimo 20 - 30 minuta da odstoji.
2. Pečurke očistimo i prema veličini isečemo na pola ili na manje kocke. Maslac stavimo da se ugreje i pečurke ispržimo da porumene sa svih strana, oko 5 minuta. Dodamo slaninu isečenu na sitne kocke i dalje pržimo oko 5 minuta. Češće puta promešamo i posolimo, pobiberimo, dodamo po ukusu oraščice.
3. Za čikove stavimo vodu da se kuva, posolimo i pomuću sprave za čikove ubacimo ih u vodu. Ili jednu daščicu pokvasimo, stavimo testo na nju i sa nožem pravimo čikove.
Ili ovako (ova ispod nije moja slika):
4. Kada se čikovi podignu na površinu vode, ocedimo vodu. Čikove promešamo sa smesom od pečurke i slanine. Peršunov list iseckamo ( ne previše sitno) i pomešamo sa čikovima. Sipamo u duboke tanjire, preko pospemo sa rendanim sirom i služimo uz zelenu salatu.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen