Ma ezzel a kedves pohár-krémmel leptem meg szeretteimet. 6 pohárra lett elég a krém és mind elfogyott a délutáni kávé után. Nagyon finom, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás pudinpor
- 5 dl tej
- 300 g krémtúró (én sovány krémtúrót használok)
- 100 g cukor
- 500 g eper
- 1 dl víz
- cukor ízlés szerint az eperhez
- zselatinpor
- babapiskóta
1. A pudingot megfőzzük a tejjel.
2. A cukrot elkeverjük a krémtúróval és hozzáadjuk a meleg puding 3/4 részét. A megmaradt pudingot egyszerüen csak úgy simán elfogyasztja valaki közülünk.
3. Az epret megmossuk, félbe vagy negyedekre vágjuk a nagyobbakat és 1 dl vízzel, ízlés szerint cukorral összefőzzük. Forrás közben az eper még enged levet. Pár percig hagyjuk lassan forrni és ekkor adjunk hozzá egy kávéskanál zselatinport. Jól keverjük el és még kb. 1 percig hagyjuk forrni.
4. Ebből a mennyiségből nekem 6 pohárral lett, kb 2 dl egy pohár. Először a pudingos krémből, majd az eperből öntünk a pohárba. Velválltva kanalazzuk a poharakba, a tetején az eperszósz legyen. Mindegyik pohárba tettem egy babapiskótát, piskóta morzsával megszórtam. Egy-egy szem eperrel és friss metalevélel díszítettem.
5. A poharakat leborítottam alufóliával és a hűtőszekrénybe tettem. 1-2 óra után, a piskóta megpuhult, a krém kihült. Gyorsan elkészíthető, nagyon finom pohárdesszert.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen