Sa pravom nazivamo ovu čorbu vitaminskom bombom. Ako je još niste probali, savetujem vam da je sada probate. Za 30-40 minuta možete je spremiti, isplati se.
Potrebno za 4 osobe:
- 1 crni luk
- 1 mladi crni luk
- 3 kašike maslaca
- 800 ml supe od povrća ( voda +jedna kocka za supu)
- 300 g svežeg graška- može i smrznuti ( u smrznutom malo manje vitamina i minerala ima)
- 1 kašika sitno iseckani listovi od mente
- 1 zelena salata
- 100 g slanine
- 200 ml slatke pavlake za kuvanje
- 2-3 parčeta tost ili beli hleb
- sveže mleveni oraščići
- so, biber i čili
2. Mlad luk u koso, isečemo na tanke kolutiće.
3. Slaninu isečemo na male kocke.
4. Zelenu salatu operemo, iskidamo na listove. Uzmemo 2 zelena lista. Iz sredine salate uzmemo oko jednu šaku bledožutih listova. Zelene listove iskidamo na komade. Blede, nežne listove isečemo na tanke rezance i podelimo u svaki tanjir za čorbu.
5. Supu od povrća (voda+kocka supe) stavimo u jedan sud i pre nogo što proključa dodamo grašak. 3-4 minuta polako kuvamo, ali nesme da vri. Skinemo sa vatre i dodamo slatku pavlaku i iskidane zelene listove od salate. Sa štap mikserom izmiksamo, posolimo, pobiberimo i dodamo čili i oraščiće. Tost ili beli hleb (zavisi šta imamo kući), isečemo na sitne kocke, bez masnoće ispržimo sa sviju strana. Listove mente (nane) operemo, osušimo i sitno isečemo i dodamo na isečenu salatu u tanjirima.
6. Podelili smo isečene blede listove od salate u svaki tanjir i preko stavili isečene listove od mente. Čorbu još jednom izmiksamo da bude penasta i sipamo u tanjire. Preko stavimo kockice slanine i kolutove mladog luka. Možda će potonuti u čorbi, nema veze. Preko stavimo pržene kockice od hleba.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen