Translate

Donnerstag, 23. Juni 2016

Muffins sa malinama (kupinama) i sa jogurtom

Ovi muffini su najukusniji od svih recepata, koje sam do sada pravila. Recept sam našla u jednom nemačkom listu za žene i isprobala sam ga. Na moje veliko zadovoljstvo svi su se oduševili u porodici. Nedavno sam pravila našoj Adriani za jednu školsku priredbu. Svi su bili oduševljeni, jer su muffini sočni, mekani i neodoljivo ukusni. Nisu previše slatki, kombinacija kiselkaste maline i slatkog preliva od bele čokolade je fantastična. 
Probajte i vi, pa onda uživajte!
Sastojci za 12 muffin-a:
  • 1 jaje
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 75 ml ulja
  • 300 ml jogurta
  • 295 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kafena kašikica sodabikarbone
  • 200 g malina (ili kupine)
  • 100 g bele čokolade
Ovako se priprema:
1. Žumance odvojimo od belanceta. Belancetu dodamo prstohvat soli i ulupamo u čvrst sneg, dodavajući polovinu šećera ( 75 g). Žumance izmešamo sa ostatkom šećera (75 g), dodamo ulje, vanilin šećer, jogurt i promešamo. Dodamo ulupani sneg od belanceta, polako promešamo. 275 g brašna pomešamo sa praškom za pecivo i sa sodabikarbonom i prosejemo u masu. Pažljivo pomešamo.
2. Rernu ukljičimo na 200 stepeni, rernu sa ventilatorom na 180 stepeni.
Maline pažljivo pregledamo da li su zdrave i zrele. 150 g malina pomešamo/pospemo sa ostatkom brašna od 20 g. Veoma pažljivo umešamo u smesu.
3. U pleh za muffine stavimo papirne korpice i napunimo ih. Vodimo računa da ravnomerno podelimo masu. Stavimo u srednji deo rerne i pečemo oko 25 minuta. Sa čačkalicom možemo napraviti probu. Ubodemo čačkalicu, ako ostane kremasto na njoj, nije još pečena. Ako ništa ne ostane na čačkalici, znači da su pečeni. Izvadimo iz rerne i ostavimo da se ohlade.
4. Iznad vodene pare istopimo belu čokoladu. Voda ne sme da vri, stalno mešamo smesu. Muffine premažemo topljenom čokoladom i ukrasimo malinama. 


Prijatno!
 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen