A csirkemell diétába is illeszthető, természetessen a bőre nélkül készítjük. A csiperke szósz friss gombából, rántás nélkül készítjük és nem kell agyonfőzni, agyonpárolni a gombát.
A hozzávalók 4 személyre vannak feltüntetve.
A citromos csirkemellhez:
- 4 csirkemell filé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kanál olaj a sütéshez
- egy rozmaring ágacska
- 1 cirom reszelt héja és 3-4 citrom szelet
- só, bors
- 300 g csiperke (champignon)
- 2 közepes hagyma
- citromlé
- 20 g vaj
- 4 dl zöldségleves (4 dl meleg vízben feloldunk egy zöldségleves kockát)
- 1 csomó metélőhagyma (snidling)
- 125 g tejszín
- só, bors
- 400 g hosszúmetélt (tagliolin)
Elkészítés
Csirkemell:
1. A citromot megmossuk, szárazra töröljük és a héját lereszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk és préseljük.
2. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük citrom reszelt héjával és a préselt fokhagymával.
3. A serpenyőben megmelegítjük az olajat, a csirkemell mindkét oldalát pirosra sütjük, a rozmaringgal és citrom szeletekkel együtt. További 8-10 percig készre sütjük lassú tűzön.
Nálam a képen 8 csirkemell van, mert dupla adagot készítettem.
Gomba szósz:
1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.
2. A gombát megtisztítjuk és 2/3 részét apró kockára vágjuk.
3. A vajat egy edényben megmelegítünk, hozzáadjuk a hagymát és rövid ideig üvegesre pároljuk. Vigyázzunk, hogy a hagyma ne égjen, ne piruljon meg. Hozzáadjuk a kockára vágott gombát, egy kicsit együtt pároljuk. Hozzáadjuk a zöldséglevest és ha felforrt, lassú tűzön 5 percig főzzük.
4. Ez idő alatt, a megmaradt gombát vékony szeletekre szeljük és kis citromlevét teszünk rá, hogy szép fehér maradjon.
5. A gombát levegyük a tűzről és egy botmixerrel pépesítjük.
6. Hozzáadjuk a darabolt metélőhagymát, a tejszínt és a gombaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, még egyszer tegyük vissza a tűzre. Mielőtt felforrna már el is készült.
A tésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük. Ne legyen túl puha!
Előmelegített tányerokra tálaljuk. Egy nagyobb húsvillára feltekerjük a tésztát, tegyük a tányerra. A gomba szósszal meglocsoljuk és mellé helyezzük a csirkemellet.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen