Piletina je vrsta mesa, koju najčešće pripremamo, jer se brzo sprema. Naravno, ako je uvek pripremamo na isti način ili sličan način, veoma brzo može da dosadi. Ako želimo da meso bude sočno, u toku pečenja treba ga više puti prelivati sopstvenim sokom. Nemojte štedeti začine, ali obratite pažnju da začini budu u harmoniji jedan sa drugim. Ovaj recept možete spremiti samo od bataka ili grudi, ili kao ja od celog pileta isečenog na komade. Kao glavni začin dodala sam grančice svežeg estragona i limunovu koru, kao i pikantni morač.
Morač je veoma je najviše poznat u mediteranskoj kuhinji, veoma je aromatičan, hranljiv i zdrav. Ova biljka je vrlo dragocena zbog svojih antiseptičkih, antibiotskih i protivupalnih svojstava, a najčešće se koristi u slučaju poremećaja varenja i problema sa disanjem. Pospešuje probavu, nadutost i grčeve. Pozitivno deluje u slučaju infekcije disajnih puteva, upale grla i promuklosti, a pošto pospešuje izlučivanje sluzi i iskašljavanje, ublažava napade kašlja i astme.
Potrebno za 4 osobe:
- 1 pile oko 1,8 kg (isečeno na komade)
- 1 kašika Oliva ulja
- morska so
- crni biber
- 10 manjih grančica od estragona
- 1 kašika sitno iseckane kore od limuna
- 3 čena belog luka
- 2 korena od morača
- 125 ml suvog belog vina
- 125 ml supe od piletine
- nekoliko šnitova limuna
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen