Próbáljátok ki ti is és élvezzétek az ízét!
Hozzávalók 12 darab muffinhoz:
- 1 tojás
- 150 g cukor
- csipetnyi só
- 1 vaníliás cukor
- 75 ml olaj
- 300 ml joghurt
- 295 g liszt
- 1 sütőpor
- 1/2 szódabikarbóna
- 200 g málna vagy szeder
- 100 g fehércsoki
1. Szétvállasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A fehérjéhez adunk egy csipet sót, felverjük és hozzáadjuk a cukor felét (75 g) és kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk a cukor másik felével (75 g), a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a joghurtot. Lassan közékeverjük a habot. A lisztet összekeverjük a sütőporral és szódab.-val, majd a masszához keverjük.
2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a légkeverős sütőt 180 fokra. A málnát kiválogatjuk, esetleg óvatossan megmossuk (vigyázzunk, ne törjük össze), megszárítjuk. A megmaradt 20 g lisztben megforgatjuk a 150 g málnát (50 g félretszünk a díszítéshez), majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
3. A sütőmélyedésekbe tegyünk egy-egy papírkosárkát és osszuk szét bennük egyenlően a tésztát. Kb. 25 percig sütjük, de tűpróbát is végezhetünk. Amikor kivegyük a sütőből, hagyjuk kihűlni.
4. Vízgőz felett olvasszuk fel a fehér csokit, állandóan kevergetve, vigyázzunk ne forrjon a víz. A kihült muffinok tetejét bevonjuk fehércsoki mázzal és friss málnával, mentalevélel díszítsük.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen