Translate

Freitag, 24. Juni 2016

Málnás joghurtos muffin

Alig vártuk a melegebb időt, a hosszú, esős és hűvös május és június után. Már két napja 30 felett van a hőmérő higganyszála, igazi strand idő van. Ez a szemre is ínycsiklandozó málnás és szedres muffin nagyon egyszerűen és könnyen elkészíthető. Nem kell sokáig a konyhában tartózkodni, 20-25 perc alatt elkészülünk vele. Tegnapelőtt sütöttem belöle két tepsivel. Adriana az osztályával egy farmon töltöttek másfél napot. A szénásban aludtak, nyárson sütöttek szalonnát, kolbászt, de a desszertet otthonról vitték. Erre az alkalomra sütöttem ezt a muffint, mert nem túl édes és a gyerekek szeretik. El is fogyott egy-kettőre. A málna vagy szeder savanykás íze tökéletessen párosul a fehércsokival. Én egy éjszakára a hűtőszekrénybe tettem, másnap még finomabb volt, az ízek teljessen összeértek.
Próbáljátok ki ti is és élvezzétek az ízét!
 Hozzávalók 12 darab muffinhoz:
  • 1 tojás
  • 150 g cukor
  • csipetnyi só
  • 1 vaníliás cukor
  • 75 ml olaj
  • 300 ml joghurt
  • 295 g liszt
  • 1 sütőpor
  • 1/2 szódabikarbóna
  • 200 g málna vagy szeder
  • 100 g fehércsoki
Így készül:
1. Szétvállasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A fehérjéhez adunk egy csipet sót, felverjük és hozzáadjuk a cukor felét (75 g) és kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk a cukor másik felével (75 g), a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a joghurtot. Lassan közékeverjük a habot. A lisztet összekeverjük a sütőporral és szódab.-val, majd a masszához keverjük.
2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a légkeverős sütőt 180 fokra. A málnát kiválogatjuk, esetleg óvatossan megmossuk (vigyázzunk, ne törjük össze), megszárítjuk. A megmaradt 20 g lisztben megforgatjuk a 150 g málnát (50 g félretszünk a díszítéshez), majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. 
3. A sütőmélyedésekbe tegyünk egy-egy papírkosárkát és osszuk szét bennük  egyenlően a tésztát. Kb. 25 percig sütjük, de tűpróbát is végezhetünk. Amikor kivegyük a sütőből, hagyjuk kihűlni.

4.  Vízgőz felett olvasszuk fel a fehér csokit, állandóan kevergetve, vigyázzunk ne forrjon a víz. A kihült muffinok tetejét bevonjuk fehércsoki mázzal és friss málnával, mentalevélel díszítsük.


Jó étvágyat! 
  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen