Translate

Montag, 13. Juni 2016

Karfiol krémleves rántás nélkül



 Egy finom leves balzsam a gyomornak ebédre vagy vacsorára egyaránt. A karfiol viszont szuperzöldségnek számít, megérdemelné, hogy sűrűbben szerepeljen az étlapunkon, mert gazdag vitaminokban, ásványianyagokban, antioxidánsokban. A kutatók úgy vélik rákellenes hatása van, javítja a szív egészségét, gyulladásgátló tápanyagokat tartalmaz, támogatja a méregtelenítést és az emésztést, javítja az egészséget. 
Ez a leves olaj és zsír nélkül van elkészítve, nem kerül bele semmi rántás. A legtermészetesebb módon van elkészítve, így a legegészsébesebb, megfelel diétázoknak is. Mi mindannyian a családban egyszerűen imádjuk és sűrűn a terítékre kerül egyszerűsége és íze miatt. A curry és a karfiol kitűnően harmonizálnak egymással. 
Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók 4 szemályre: 
  • egy szép nagy karfiol
  • 2 fej hagyma (közepes)
  • 1 kanál vaj
  • 2 kávéskanál curry (por)
  • 1,5 liter zöldségleves ( leveskocka vízben feloldva)
  • 100 g tejszín (főzéshez 25% állatieredetűt használok)
  • 100 g olvadós sajt ( ki lehet hagyni)
  • só, bors, szerecsendió
Elkészítése kb. 20 perc
A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk és rózsáira szedjük. 
A hagymát kockára vágjuk, a vajon kissé megpároljuk. Hozzáadjuk a curryt és tovább pároljuk együtt. 
Hozzáadjuk a karfiolt, a zöldséglevest és a tejszínt. Ha felforrt, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. 
Hozzáadjuk a sajtot, borsozzuk, a szercsendióval és sóval ízesítsük. A botmixerrel összeturmixoljuk. Ha szükséges adjunk hozzá egy kis vizet.


Jó étvágyat!
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen