Egy finom leves balzsam a gyomornak ebédre vagy vacsorára egyaránt. A karfiol viszont szuperzöldségnek számít, megérdemelné, hogy sűrűbben szerepeljen az étlapunkon, mert gazdag vitaminokban, ásványianyagokban, antioxidánsokban. A kutatók úgy vélik rákellenes hatása van, javítja a szív egészségét, gyulladásgátló tápanyagokat tartalmaz, támogatja a méregtelenítést és az emésztést, javítja az egészséget.
Ez a leves olaj és zsír nélkül van elkészítve, nem kerül bele semmi rántás. A legtermészetesebb módon van elkészítve, így a legegészsébesebb, megfelel diétázoknak is. Mi mindannyian a családban egyszerűen imádjuk és sűrűn a terítékre kerül egyszerűsége és íze miatt. A curry és a karfiol kitűnően harmonizálnak egymással.
Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók 4 szemályre:
- egy szép nagy karfiol
- 2 fej hagyma (közepes)
- 1 kanál vaj
- 2 kávéskanál curry (por)
- 1,5 liter zöldségleves ( leveskocka vízben feloldva)
- 100 g tejszín (főzéshez 25% állatieredetűt használok)
- 100 g olvadós sajt ( ki lehet hagyni)
- só, bors, szerecsendió
A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk és rózsáira szedjük.
A hagymát kockára vágjuk, a vajon kissé megpároljuk. Hozzáadjuk a curryt és tovább pároljuk együtt.
Hozzáadjuk a karfiolt, a zöldséglevest és a tejszínt. Ha felforrt, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
Hozzáadjuk a sajtot, borsozzuk, a szercsendióval és sóval ízesítsük. A botmixerrel összeturmixoljuk. Ha szükséges adjunk hozzá egy kis vizet.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen